1. ПОДВЪРЗВАНЕ С ПЛАСТМАСОВА СПИРАЛА-Подвързването с пластмасова спирала е най-популярния метод за подвързване, най-често се използва при подвързване на ФИРМЕНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ, КАТАЛОЗИ, ДИПЛОМНИ РАБОТИ, КУРСОВИ РАБОТИ, УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ. Предимството на подвързването с пластмасова спирала е възможността за лесно и бързо добавяне или изваждане на листа. По този метод могат да се подвържат както материали от няколко листа до така и дебели книги до 500 листа.

2. ПОДВЪРЗВАНЕ С МЕТАЛНА СПИРАЛА-Подвързването с метална спирала е много по здрава в сравнение с пластмасовата. Документите подвързани с метална спирала имат много по професионален външен вид, могат да се разгръщат на 360 градуса и няма опасност от изпадане на листове. Метода е много популярен при подвързване на СТИЛНИ ФИРМЕНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ, УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ РАЗГРЪЩАНИ ЧЕСТО, ДИПЛОМНИ РАБОТИ, КАЛЕНДАРИ, ТЕТРАДКИ С ИНДИВИДУАЛЕН ДИЗАЙН, ТЕФТЕРИ И ДР. Единственият недостатък на металната спирала, е че не позволява добавянето или изваждането на листа след затваряне.

3.ПОДВЪРЗВАНЕ С ТВЪРДИ КОРИЦИ-Твърдата корица придава изключително елегантен и стилен външен вид на вашите документи. Това е най-популярният начин на подвързване когато става въпрос за ДИПЛОМНИ РАБОТИ, ДИСЕРТАЦИИ И ДОКТОРАНТУРИ. Има възможност за поставянето на надписи върху корицата както и отпечатване на корица с изцяло ваш дизайн! Няма ограничение в броя листове при подвързването с твърди корици можем да подвържем както 20-тина листа така и огромна книга формат А3 и 800 листа например! Като недостатък може да се отбележи сравнително по бавното изготвяне в сравнение с предните 2 метода обикновено отнема около 24 часа!

4.ПОДВЪРЗВАНЕ ЧРЕЗ ТЕРМОЛЕПЕНЕ-Подвързването чрез термолепене е основен метод когато става въпрос за подвързване на КНИГИ И КАТАЛОЗИ. По този метод можем да подвържем до около 400 л.

5.ПОДВЪРЗВАНЕ С ТЕЛЧЕТА (ШИЕНЕ)-При този метод листата и корицата се сгъват влагат се едно в друго и се захващат (зашиват) едно към друго с метални телчета. При този метод трябва да се съобрази последователността на страниците при отпечатване. Най-популярния метод при подвързване на АВТОРЕФЕРАТИ, БРОШУРИ И КАТАЛОЗИ С ПО-МАЛКО СТРАНИЦИ. Като недостатък при този метод подвързване може да се отбележи сравнително малкия брой листа до 50-60 л. (100-120 листа в сгънато състояние). Основното му предимство е ниската му себестойност – най-евтиният метод от всички изброени!